Tento low carb koláč mě přímo nadchnul. Je lahodný, chuťově skvěle vyvážený. K odpolední kávě jako stvořený, se šlehačkou to je prostě úžasný dezert.
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
180 g |
180 g |
30 g |
30 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
70 g |
70 g |
3 kusy |
3 kusy |
Tvarohová směs | |
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
Malinový rozvar | |
350 g |
350 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus smícháme a ručně vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme a zabalíme do potravinové fólie. Necháme odpočinout v ledničce zhruba hodinu.
Připravíme si tvarohovou směs.
-
Koláčovou formu vymažeme máslem a těsto do ní natlačíme. Propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut (nebo podle typu trouby) na 180 stupňů.
Na předpečené těsto nalijeme tvarohovou směs.
Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 - 25 minut, podle typu trouby.
-
Po vychladnutí na koláč nalijeme malinový rozvar.
Dáme vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.
-
Malinový rozvar: do misky dáme pět lžic studené vody a namočíme želatinové plátky na 10 minut. Maliny s erythritolem rozvaříme. Pak odstavíme z ohně a do horké směsi vmícháme nabobtnalou želatinu.
Makronutrienty
24%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 116 kJ | 1 137 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,85 g
2,08 g |
10 g
2,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,985 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,3 g
7,03 g |
23,7 g
7,16 g |
Bílkoviny | 8,18 g | 8,33 g |
Sůl | 0,153 g | 0,156 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů