Malinové řezy

Dagmar Kazdová

Malinové řezy

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krupice 8 lžic
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce
olej řepkový 4 lžíce
hladká mouka pšeničná 8 lžic
kypřící prášek do pečiva 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
zakysaná smetana 200 g
mascarpone 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
cukr moučka 100 g
ztužovač šlehačky 20 g
čokoláda hořká na vaření 100 g
máslo 50 g
maliny 500 g

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout. Potom korpus i s papírem rozřízneme po délce na dvě stejné poloviny (korpus se s papírem bude lépe přenášet) .

  2. Tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, cukr a jeden ztužovač šlehačky vyšleháme pomocí šlehače. Šlehačku ušleháme s druhým ztužovačem šlehačky a lehce ji přimícháme ke tvarohové hmotě.

  3. Polovinu krému natřeme na jeden díl korpusu, poklademe malinami a natřeme zbytek krému. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, sundáme papír, povrch polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie. Necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny. Řezy krájíme zubatým nožem namočeným v horké vodě, aby čokoládová poleva nepopraskala.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů