Malinové řezy
- 1h
- 20 porcí
- náročné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
cukr krupice | 8 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao | 4 lžíce |
olej řepkový | 4 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 8 lžic |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
zakysaná smetana | 200 g |
mascarpone | 250 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
cukr moučka | 100 g |
ztužovač šlehačky | 20 g |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
máslo | 50 g |
maliny | 500 g |
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout. Potom korpus i s papírem rozřízneme po délce na dvě stejné poloviny (korpus se s papírem bude lépe přenášet) .
-
Tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, cukr a jeden ztužovač šlehačky vyšleháme pomocí šlehače. Šlehačku ušleháme s druhým ztužovačem šlehačky a lehce ji přimícháme ke tvarohové hmotě.
-
Polovinu krému natřeme na jeden díl korpusu, poklademe malinami a natřeme zbytek krému. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, sundáme papír, povrch polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie. Necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny. Řezy krájíme zubatým nožem namočeným v horké vodě, aby čokoládová poleva nepopraskala.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů