Rychlá a snadná zmrzlina z pouhých 3 surovin, s nízkým obsahem sacharidů, která díky kyselosti v letním horku příjemně osvěží.
- 4h
- 2 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Jogurt nechejte v lednici vykapat přes utěrku v cedníku, až bude hustý přibližně jako vaničkový tvaroh.
-
Do výkonného mixéru vložte zmrzlé maliny, vykapaný jogurt a vanilku. Vše dohromady co nejvíc dohladka rozmixujte a ihned podávejte. Co nesníte, zamrazte ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
45%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 329 kJ | 577 kJ |
Kalorická hodnota | 78,7 kcal | 138 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,33 g
4,17 g |
12,8 g
7,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,733 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,19 g
1,4 g |
5,59 g
2,45 g |
Bílkoviny | 5,75 g | 10,1 g |
Sůl | 0,064 g | 0,112 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů