Malinová jogurtová zmrzlina
Rychlá a snadná zmrzlina z pouhých 3 surovin, s nízkým obsahem sacharidů, která díky kyselosti v letním horku příjemně osvěží.
- 4h
- 2 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Párty pro děti
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mražené maliny | 250 g |
bílý jogurt řeckého typu | 350 g |
vanilka lusk mletá | 0,125 lžičky |
Postup přípravy
-
Jogurt nechejte v lednici vykapat přes utěrku v cedníku, až bude hustý přibližně jako vaničkový tvaroh.
-
Do výkonného mixéru vložte zmrzlé maliny, vykapaný jogurt a vanilku. Vše dohromady co nejvíc dohladka rozmixujte a ihned podávejte. Co nesníte, zamrazte ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů