Jednoduché lowcarb jídlo, nasytí a chutná :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Makrela | |
3 menší nebo 2 větší 500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Lilky podélně rozřízneme a osolíme , obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme , osolíme , opepříme ,pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové , vydlabeme a rozmačkáme , případně dochutíme.
-
Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem ( pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách , nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastyňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, ( oleje minimálně ). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.
Makronutrienty
8%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 592 kJ | 875 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,94 g
0,211 g |
2,86 g
0,312 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,194 SVJ | 0,286 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,67 g
2,34 g |
14,3 g
3,45 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 18,2 g |
Sůl | 0,898 g | 1,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů