Makrela a lilkové pyré

Romča

Jednoduché lowcarb jídlo, nasytí a chutná :)

Makrela a lilkové pyré

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
lilek baklažán 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,2 lžičky
olivový olej 1 lžička
makrela obecná 500 g
kořenicí směs citronový pepř 1 lžička
olivový olej 1 lžička
petržel kořenová 2 kusy

Postup přípravy

  1. Lilky podélně rozřízneme a osolíme , obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme , osolíme , opepříme ,pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové , vydlabeme a rozmačkáme , případně dochutíme.

  2. Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem ( pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách , nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastyňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, ( oleje minimálně ). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů