Makrela a lilkové pyré
Jednoduché lowcarb jídlo, nasytí a chutná :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lilek baklažán | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
olivový olej | 1 lžička |
makrela obecná | 500 g |
kořenicí směs citronový pepř | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
petržel kořenová | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Lilky podélně rozřízneme a osolíme , obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme , osolíme , opepříme ,pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové , vydlabeme a rozmačkáme , případně dochutíme.
-
Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem ( pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách , nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastyňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, ( oleje minimálně ). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů