Makrela a lilkové pyré

Makrela a lilkové pyré

Jednoduché lowcarb jídlo, nasytí a chutná :)

Postup přípravy

  1. Lilky podélně rozřízneme a osolíme , obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme , osolíme , opepříme ,pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové , vydlabeme a rozmačkáme , případně dochutíme.

  2. Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem ( pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách , nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastyňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, ( oleje minimálně ). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte