Makový závin - LC

Jídelní plán

Zdravý nízkosacharidový dezert plný máku, poslouží i jako lowcarb snídaně či svačinka.

Makový závin - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
erythritol, sukrin 1 lžička
mozzarella 120 g
mák mletý 80 g
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml
skořice mletá 1 lžička
prášek proteinový 1 lžička
erythritol, sukrin 20 g
vaječný žloutek 1 kus

Postup přípravy

  1. Do hrnce přendám suroviny na náplň a na mírném ohni micham do zhoustnutí. Ja dohustila konopnym proteinem.

  2. V mixéru rozmixuji ingredience na těsto, preliju na plech vylozenym pecicim papírem a trochu potrenym olejem. Dám rychle do trouby a peču na 190 °C 8 min.

  3. Vyndam z trouby, sundam opatrně pečici papir. Mák rozetřu, zavinu, potru zloutkem a dám péct na 190 °C na 20 min

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů