Makový závin - LC
Zdravý nízkosacharidový dezert plný máku, poslouží i jako lowcarb snídaně či svačinka.
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Snídaně
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
mozzarella | 120 g |
mák mletý | 80 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj | 100 ml |
skořice mletá | 1 lžička |
prášek proteinový | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 20 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
Postup přípravy
-
Do hrnce přendám suroviny na náplň a na mírném ohni micham do zhoustnutí. Ja dohustila konopnym proteinem.
-
V mixéru rozmixuji ingredience na těsto, preliju na plech vylozenym pecicim papírem a trochu potrenym olejem. Dám rychle do trouby a peču na 190 °C 8 min.
-
Vyndam z trouby, sundam opatrně pečici papir. Mák rozetřu, zavinu, potru zloutkem a dám péct na 190 °C na 20 min
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů