Zdravý nízkosacharidový dezert plný máku, poslouží i jako lowcarb snídaně či svačinka.
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
120 g |
120 g |
Náplň | |
80 g |
80 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
Na potření | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do hrnce přendám suroviny na náplň a na mírném ohni micham do zhoustnutí. Ja dohustila konopnym proteinem.
-
V mixéru rozmixuji ingredience na těsto, preliju na plech vylozenym pecicim papírem a trochu potrenym olejem. Dám rychle do trouby a peču na 190 °C 8 min.
-
Vyndam z trouby, sundam opatrně pečici papir. Mák rozetřu, zavinu, potru zloutkem a dám péct na 190 °C na 20 min
Makronutrienty
22%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 910 kJ | 440 kJ |
Kalorická hodnota | 218 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,26 g
0,857 g |
3,99 g
0,415 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,826 SVJ | 0,399 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
5,12 g |
7,85 g
2,48 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 6,19 g |
Sůl | 0,374 g | 0,181 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů