Makový závin

Aneta Schneiderová

Výtečný a plný máku - lowcarb dezert či snídaně :) Pro více receptů mě můžete sledovat na https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/

Makový závin

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký tučný 150 g
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 60 g
mouka kokosová 10 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
xylitol 2 lžičky
mák mletý 150 g
mléko plnotučné 200 ml
skořice mletá 1 lžička
xylitol 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Na těsto si vše smícháte a dáte péct na plech vyloženým pečícím papírem na 170 cca 15 minut. Poté nechte maličko schladnout a připravte si náplň.

  2. Mák s mlékem, skořicí a sladidlem dejte do rendlíku a povařte. Navrstvěte na těsto a opatrně zatočte. Je lepší stáčet ještě teplé, nebude tolik praskat. Doufám, že bude chutnat :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů