Makový závin
Výtečný a plný máku - lowcarb dezert či snídaně :) Pro více receptů mě můžete sledovat na https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 25m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký tučný | 150 g |
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka | 60 g |
mouka kokosová | 10 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
xylitol | 2 lžičky |
mák mletý | 150 g |
mléko plnotučné | 200 ml |
skořice mletá | 1 lžička |
xylitol | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na těsto si vše smícháte a dáte péct na plech vyloženým pečícím papírem na 170 cca 15 minut. Poté nechte maličko schladnout a připravte si náplň.
-
Mák s mlékem, skořicí a sladidlem dejte do rendlíku a povařte. Navrstvěte na těsto a opatrně zatočte. Je lepší stáčet ještě teplé, nebude tolik praskat. Doufám, že bude chutnat :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů