MAKOVÝ ZÁVIN

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

MAKOVÝ ZÁVIN

Makový štrůdl v nízkosacharidové verzi. Výtečné low carb (nízkosacharidové) pečivo, zkuste a pochutnáte si na těto keto dobrotě, třeba k snídani :)

Postup přípravy

  1. Náplň: Vše promíchat a necháme stát při pokojové teplotě.

  2. V míse smíchat mandl. mouku s vejci a jogurtem. Ke směsi přisypat sladidlo a prášek. Nechat 5 minut odstát a potom těsto vylít na plech vyložený pečicím papírem (rovnoměrně rozprostřít), placka asi 30 x 25 cm.

  3. Péct 15 minut na 160 °C. Upečené těsto nechat trochu vychladnout a opatrně ho odlepit od pečicího papíru. Placku přemístit na nový papír (nohama vzhůru) a celou plochu potřít náplní. Opatrně zavinout (pozor, aby se těsto neroztrhalo). Potřít máslem. Vrátit do trouby a péct dalších 15-20 minut do zlatova.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte