MAKOVÝ TERMIX - nízkosacharidový
Když: miluješ mák, celý koláč je moc a prostě ho chceš:). Dalčí low carb (LC) variace termixu, a taky dobrá...
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Primal
- Snídaně
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana na vaření | 100 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 15 g |
mák mletý | 3 lžíce |
tvaroh měkký tučný | 200 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
rybíz červený | 20 g |
Postup přípravy
-
Smetanu 12% si svaříme s čokoládou, necháme rozpustit a přidáme mák. Soplečně chvilinku povaříme, přidáme skořici a odstavíme. Vmícháme tvaroh a máme hotovo.
-
Ozdobíme zakysanou smetanou, ovocem, oříšky...a hned sníme, nebo si dáme vychladit na snídani jako já:). Prostě mák musím mít:)))
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů