Makový štrůdl s višněmi
Tento štrůdl Vás odnese na Mars a zpět a možná i na Slunce a Vy tak vyfuknete Rusákům to, o co by se rádi astronauticky pokusili :-D První vegan na slunci :)
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Rostlinný původ
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
višňový kompot | 750 g |
mléko sojové, rostlinný nápoj | 250 ml |
mák mletý | 250 g |
mouka rýžová | 4 lžičky |
cukr třtinový | 3 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
hrubá mouka špaldová celozrnná | 600 ml |
mléko rostlinné | 200 ml |
olej řepkový | 100 ml |
skořice mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Těsto - ze surovin zpracujeme hladké těsto, pokud se lepí, přidejte ještě 1PL navíc. Těsto dejte na chvíli do chladu.
-
Muž koupil v Kaufu vypeckované zavařené višně. Ty zceďte, a ještě kus po kuse prohlídněte, neb jak byly vypeckované, tak v nich asi deset pecek zbylo a novej zub stojí dost peněz :-D
-
Štávu z toho kompotu jsem naředila mlékem sojovým. Cca 1:1. Dala do rendlíku a začala zahřívat.Cukr - kdo nechce nemusí, kdo má kyselejší tu štávu, přisladí, jak má rád... Přidáme vanilkový extrakt, skořici a mák. Pomalu mícháme a necháme kašovatět. Pokud bude směs řídká a mák už nebude, je tu fígl, 2PL rýžové mouky. Ta směs dohustí do pudingové konzisence, chutově nenaruší. Dáme vychladnout.
-
Těsto válíme na středně silný plát. Jde o to, že když to rozválíme moc tence, obepne to ty boule po višních a může to vypadat jako štrůdl s bradavicema :-D Pak na něj cukrářskou stěrkou stejnoměrně naneseme makovou nápln, posypeme višněmi a zamotáme umem šaolinského mistra. Lehce potřeme olejem, já popráším jemným třtinákem a mákem celým.
-
Pečeme na podložce silikonové, nebo papírové, já na 200st...do zlata. Zde opět pozor. Toto těsto se peče dýl, než klasické listové, tedy nechávejte ho tam opravdu do doby, než zezlátne...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů