Makový piškotový koláč se švestkami

Jídelní plán

Je to poměrně univerzální recept na moučník bez mouky, který může být dle použitého ovoce i nízkosacharidový - a směle ho můžete servírovat i ke snídani ... menší dávku těsta (ze 4 vajec), kdy navíc místo mletého máku použiju jen mandlovou mouku, peču v koláčové formě jako bublaninu.

Makový piškotový koláč se švestkami

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 75 g
mák mletý 75 g
mouka kokosová 15 g
kypřící prášek do pečiva 1,5 lžiček
sůl 1 špetka
skořice mletá 1,5 lžiček
švestky 15 kusů
vejce slepičí velké, l 6 kusů

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh. Žloutky vyšlehejte do pěny.

  2. Na bílkový sníh nasypejte směs neodtučněné mandlové mouky, čerstvě mletého českého máku, skořice a bezfosfátového kypřícího prášku a navrch nalijte našlehané žloutky. Vše opatrně promíchejte, aby sníh co nejméně klesnul, ale v těstě nezůstaly žmolky.

  3. Těsto přesuňte do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pomaštěným pečícím papírem a poklaďte ho polovinami švestek. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 60 minut. Krájete ho až po vychladnutí

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů