Rychlý nízkosacharodový (lowcarb) dezert pro milovníky máku, plný bílkovin a vápníku.
- 45m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
50 g |
50 g |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem a zamícháme se zbylými ingrediencemi. Pak opatrně vmícháme sníh. Pečeme na 180° cca 30 minut.
-
Po vychladnutí pomažeme krémem ze zakysané smetany a tvarohu. Zdobila jsem lyofilizovanými brusinkami.
Makronutrienty
17%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 321 kJ | 1 024 kJ |
Kalorická hodnota | 316 kcal | 245 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,74 g
2,79 g |
6 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,774 SVJ | 0,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28 g
10,6 g |
21,7 g
8,21 g |
Bílkoviny | 9,4 g | 7,29 g |
Sůl | 0,139 g | 0,108 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů