Makový koláč se švestkami - bez mouky
Pro všechny milovníky máku tu máme výborný makový koláč bez mouky a cukru.
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 140 g |
mouka kokosová | 40 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
máslo čerstvé | 50 g |
zakysaná smetana | 400 g |
mák mletý | 150 g |
vaječný žloutek | 2 kusy |
skořice mletá | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
švestky | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Z mandlové a kokosové mouky, másla a vejce vypracovat těsto a nechat hodinku odpočinout v lednici. Poté vmačkat do formy a propíchat vidličkou. Péct na 180°C cca 10 minut Náplň Zakysanou smetanu vyšlehat s citrónovou šťávou, žloutky, skořicí a mákem. Náplň rozprostřít na předpečený korpus, přidat půlky švestek a dát dopéct na stejnou teplotu na 30-35 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů