Skvělý nadýchaný a vláčný makový koláček, který připravíte do 15ti minut .
- 35m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
150 ml |
150 ml |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Do mísy dáme dva žloutky od domácích slepiček, 150g pohankové mouky, 50g kukuřičné mouky, 60g namletého máku, dvě lžíce cukru, dvě lžíce oleje, špetku soli, půl lžičky prášku do pečiva, 150ml vody a dvě najemno nastrouhaná oloupaná jablíčka.
-
Vše dobře prošleháme. Přidáme sníh ze dvou bílků, vlijeme do běžné dortové formy (vymazané tukem, nebo vyložené pečícím papírem) a pečeme v troubě na 180°C 30 minut.
Makronutrienty
65%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 974 kJ | 668 kJ |
Kalorická hodnota | 233 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,5 g
5,1 g |
20,2 g
3,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,95 SVJ | 2,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
1,21 g |
8,13 g
0,829 g |
Bílkoviny | 4,23 g | 2,9 g |
Sůl | 0,238 g | 0,163 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů