MAKOVÝ Dortík s Mascarpone tvarohovým krémem!!

Food by Heart

Makový dortík určitě nadchne nejen příznivce máku.

MAKOVÝ Dortík s Mascarpone tvarohovým krémem!!

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 8 kusů
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 30 g
mák mletý 4 lžíce
mouka kokosová 30 g
soda jedlá 0,5 lžičky
mascarpone 250 g
tvaroh měkký polotučný 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 15 g
maliny 150 g
rum (originál tuzemský) 1 dl
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 30 g
chia semínka 3 lžičky

Postup přípravy

  1. Na korpus si oddělíme 8 bílků a vyšleháme je do tuhého sněhu. Přidáme všechny suché ingredience - 2 PL sladidla, 4 PL mletého máku a 3 PL kokosové mouky, 1/2 ČL jedlé sody a opatrně je po částech vmícháme do vyšlehaného sněhu. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy, nejlépe strouhaným kokosem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20-35 minut. Mezitím si připravíme krém a rozvar z ovoce. Na krém budeme potřebovat 1 vaničku tučného tvarohu, 1 mascarpone, 1 šlehačku 33% a sladidlo . Nejprve si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a mascarpone a sladidlo podle chuti. Krém si dáme vychladit do lednice. Ještě zbývá připravit rozvar z ovoce. V našem případě maliny nasypeme do kastrůlku a zalijeme 1 dcl rumu. Necháme rozvařit, přidáme sladidlo a nakonec 2-3 ČL chia semínek. Díky nim nám ovoce krásně zhoustne a bude z něj skoro marmeláda. Korpus po vychladnutí rozřízneme na 4 stejné díly, promažeme krémem. Navrch marmeládou a zase navrstvíme krém. Finální dekorace je na vás. My použili naše oblíbené pistácie a ovoce:-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů