MAKOVÝ Dortík s Mascarpone tvarohovým krémem!!

Food by Heart

MAKOVÝ Dortík s Mascarpone tvarohovým krémem!!

Makový dortík určitě nadchne nejen příznivce máku.

Postup přípravy

  1. Na korpus si oddělíme 8 bílků a vyšleháme je do tuhého sněhu. Přidáme všechny suché ingredience - 2 PL sladidla, 4 PL mletého máku a 3 PL kokosové mouky, 1/2 ČL jedlé sody a opatrně je po částech vmícháme do vyšlehaného sněhu.

    Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy, nejlépe strouhaným kokosem.

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20-35 minut.

    Mezitím si připravíme krém a rozvar z ovoce.

    Na krém budeme potřebovat 1 vaničku tučného tvarohu, 1 mascarpone, 1 šlehačku 33% a sladidlo .

    Nejprve si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a mascarpone a sladidlo podle chuti.

    Krém si dáme vychladit do lednice.

    Ještě zbývá připravit rozvar z ovoce. V našem případě maliny nasypeme do kastrůlku a zalijeme 1 dcl rumu. Necháme rozvařit, přidáme sladidlo a nakonec 2-3 ČL chia semínek.

    Díky nim nám ovoce krásně zhoustne a bude z něj skoro marmeláda.

    Korpus po vychladnutí rozřízneme na 4 stejné díly, promažeme krémem. Navrch marmeládou a zase navrstvíme krém. Finální dekorace je na vás. My použili naše oblíbené pistácie a ovoce:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte