Makovo-tvarohový koláč se švestkami
Jelikož jsou švestky teď v sezóně-pojďte do lowcarb dezertu! Více receptů na https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mák mletý | 50 g |
mandlová mouka | 50 g |
mouka kokosová | 25 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
kefírové mléko | 100 ml |
vajíčka | 2 kusy |
citrón | 1 kus |
xylitol | 1 lžíce |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
xylitol | 1 lžíce |
švestky | 18 kusů |
Postup přípravy
-
Mouku, mák, prášek do pečiva smícháte zvlášť a poté k nim přidáte vejce, kefír a citrón, případně sladidlo. Přendáte do formy. Na tvaroh si vyšleháte s vejcem a lžičkou přendáte na korpus. Dále již jen naskládáte ovoce.
-
Pečete na 160 stupňů cca 50 minut (záleží na formě). Doufám, že bude chutnat :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů