Makovo-tvarohový dort
Vláčný, makový lowcarb dezert, plný bílkovin... Pokud se vám recept líbí, na další můžete mrknout: https://www.instagram.com/p/Cd8EdJJLYRT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 200 g |
mouka lískooříšková | 50 g |
kokos sušený, strouhaný | 110 g |
máslo čerstvé | 150 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
čekankový sirup | 20 g |
mák mletý | 250 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
mléko plnotučné | 300 ml |
skořice mletá | 2 lžičky |
čekankový sirup | 20 g |
maliny | 12 kusů |
borůvky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Vše smícháme dohromady a v tlačíme do formy, která má dno vyložené pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 15 minut, do zezlátnutí.
-
Tvaroh si vymixujeme se šlehačkou do tuhého krému a osladíme čekankou.
-
Všechno kromě sirupu dáme do rendlíku a provaříme, po odstavení z plotny dosladíme sirupem a už nevaříme. Dokončení Na vychladlý korpus nalijeme tvaroh a necháme v lednici chvíli zatuhnout. Pak dáme makovou vrstvu, ozdobíme plátky kokosu, malinami, borůvkami a mátou. Dáme do lednice vychladit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů