Mák je zdravý, nízkosacharidový moučník z máku a mrkve je výborný:)
- 40m
- 16 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
najemno strouhaná 190 g |
190 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
230 g |
230 g |
Postup přípravy
-
Vše jsem smíchala a pekla ve vymazané formě na 170°C 35 minut. Pocukrovala jsem rozemletým Xilovitem.
Makronutrienty
27%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 515 kJ | 909 kJ |
Kalorická hodnota | 362 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
2 g |
8,75 g
1,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 0,875 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,2 g
14,1 g |
19,3 g
8,45 g |
Bílkoviny | 8,05 g | 4,83 g |
Sůl | 0,757 g | 0,454 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů