Jako většina mých nejoblíbenějších receptů je i tento velmi jednoduchý na přípravu. Za použití pouhých pěti ingrediencí vykouzlíte výborný zdravý dezert. Makovo-jablečný koláč je navíc doslova nabitý zdravými tuky a bílkovinami. Díky jablkům je pak dostatečně sladký a nepotřebuje žádná další přidaná sladidla.
- 10m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
150 ml |
150 ml |
Postup přípravy
-
Dáme předehřát troubu na 170°C.
-
Jablka nastrouháme a co nejvíce vyždímáme nahrubo.
-
Přidáme zbylé ingredience a zamícháme dohromady.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 45 minut.
Makronutrienty
43%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 646 kJ | 592 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 141 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
2,29 g |
10,7 g
2,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
4 g |
9,92 g
3,67 g |
Bílkoviny | 4,87 g | 4,46 g |
Sůl | 0,137 g | 0,126 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů