MAKOVEC - voňavý s čokoládovým krémem

Oli

Celkem rychlý, přitom voňavý a vláčný moučník. Mák je skvělým zdrojem vápníku, jistě stojí zato občas si ho dopřát i v této sladké formě :).

MAKOVEC - voňavý s čokoládovým krémem

Suroviny pro 28 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 2 hrnky
mák mletý 1,5 hrnků
cukr třtinový 1 hrnek
olej řepkový 0,5 hrnku
kefírové mléko 1,5 hrnků
vajíčka 3 kusy
jablka 2 kusy
sůl 1 špetka
skořice mletá 1 lžička
pomeranč 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
čokoláda hořká na vaření 130 g
zakysaná smetana 300 g
marmeláda malinová, džem 150 g

Postup přípravy

  1. Jablka si oloupeme a nastrouháme, pomeranč omyjeme a kůru z něj také nastrouháme. Vše na těsto smícháme, přidáme jablka a kůru. Těsto vylijeme na vysypaný velký plech a pečeme asi 30 min/200°C.

  2. Ještě na teplé natřeme pikantní marmeládu.

  3. Než nám makovec vychladne, rozehřejeme máslo, v něm čokoládu. Přimícháme zakysanou smetanu (čím tučnější, tím lépe) a vzniklý čokoládový krém natřeme na makovec. Ozdobně uhladíme a necháme ztuhnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů