Makovec jemný s avokádem - bez lepku a mléka

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Makovec jemný s avokádem - bez lepku a mléka 2 další fotky

Rychlá, jednoduchá a skvělá "buchta" chutnala sousedům i domácím... Konzistence díky avokádu je velmi jemná a vlahá. Tentokrát jsme ho vytvořili jako bezlepkový dort k narozeninám. Děti ho snídaly tři dny a byl stále skvělý.

Postup přípravy

  1. Vajíčka klidně ručně metličkou třeme s cukry, citrónem až se vše spojí a cukr se rozpustí, přidáme džem a olej, dále třeme až se hmota spojí. Přisypeme avokádo a opět prošleháváme. Nakonec přisypeme směs mouky, soli, kypřícího prášku a máku a už jen jemně promícháme stěrkou.

  2. Těsto naplníme do vymazané formy či remosky, (troubu je lepší mít nahřátou), pečeme cca 20 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. Formu s koláčem necháme vychladnout na mřížce či ve stojánku remosky a servírujeme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte