MAKOVEC
Tip na koláčik na víkend. Neviem, ako vy, ale ja ten makovec proste môôôžěm, okrem toho, že si na ňom skvelo zmlsneme, doplníme tak do stravy aj vápnik, keďže mak je jeho najbohatším zdrojom
- 35m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 250 g |
mák mletý | 150 g |
cukr třtinový | 100 g |
len, lněné semínko mleté | 50 g |
jogurt bílý, rostlinná alternativa | 150 g |
voda | 200 ml |
olej řepkový | 50 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
mražené maliny | 250 g |
Postup přípravy
-
Formu na pečenie si vymažeme rastlinným tukom a vysypeme múkou. Zmiešame zvlášť suché a sypké ingrediencie, následne ich spojíme. Cesto nalejeme do formy a koláč pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút
-
Koláčik môžeme pocukrovať . Prajem dobrú chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů