Tip na koláčik na víkend.
Neviem, ako vy, ale ja ten makovec proste môôôžěm, okrem toho, že si na ňom skvelo zmlsneme, doplníme tak do stravy aj vápnik, keďže mak je jeho najbohatším zdrojom
- 35m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 150 g |
150 g |
200 ml |
200 ml |
50 ml |
50 ml |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Formu na pečenie si vymažeme rastlinným tukom a vysypeme múkou. Zmiešame zvlášť suché a sypké ingrediencie, následne ich spojíme. Cesto nalejeme do formy a koláč pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút
-
Koláčik môžeme pocukrovať .
Prajem dobrú chuť
Makronutrienty
58%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 152 kJ | 1 177 kJ |
Kalorická hodnota | 275 kcal | 281 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,2 g
9,72 g |
31,9 g
9,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,12 SVJ | 3,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
1,15 g |
15,9 g
1,18 g |
Bílkoviny | 6,71 g | 6,85 g |
Sůl | 0,622 g | 0,636 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů