Makovec

Deník jídla

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Makovec

Jako děcko jsem zbožňovala takovou tu makovou buchtu v alobalu - myslím, že se jmenovala babeta. Byla krásně vláčná a na vrchu měla citronovou polevu. Pak ji začali šidit a z vláčné buchty se stala buchta "dusička", která se nedala sníst jinak než s čajem či jinou tekutinou. Pokud jste ji také měli rádi, zkuste tento recept a určitě si na ni vzpomenete.

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny suché ingredience a pomalu přiléváme mléko, tak aby nám vzniklo hustší tekuté těsto. Vylijeme do formy a pečeme asi 30 minut na 200°C, dokud se nepřestane lepit na špejli.

  2. Makovec je dobrý i sám o sobě, ale kdo ho chce mít komplet i s polevou, stačí smíchat moučkový cukr s citronovou šťávou, namazat na koláč a nechat ztuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte