Tento jednoduchý nízkosacharidový recept jsem si vymyslela, abych měla sbalenou energii na cesty :)
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
Poleva | |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozšleháme vejce a přidáme mák s proteinem, smícháme a přisypeme ostatní ingredience.
-
Hutnější hmotu dáme do pekáčku 20 x 20 cm s pečícím papírem a uhladíme do roviny.
-
Pečeme 10 minut na 170 °C.
Dozdobíme čokoládou.
Makronutrienty
27%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 826 kJ | 873 kJ |
Kalorická hodnota | 437 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,3 g
3,34 g |
9,72 g
1,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,03 SVJ | 0,972 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,9 g
5,49 g |
15,7 g
2,62 g |
Bílkoviny | 23,1 g | 11,1 g |
Sůl | 0,147 g | 0,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů