Makové řezy bez mouky (pro diabetiky)
Lahodný lowcarb dezert bez mouky a cukru, vhodný i pro diabetiky.
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 6 kusů |
sůl | 1 špetka |
xylitol | 2 lžíce |
mléko sušené | 50 g |
mák mletý | 5 lžic |
skořice mletá | 1 špetka |
citrónová kůra | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
tvaroh měkký, kostka | 2 kusy |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
6 bílů + špetka soli - ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháme zlehka 3 lžíce xylitolu nebo eritrytolu , 4 lžíce sušeného mléka , 4 - 5 lžic mletého máku, špetku skořice, a citronovou kůru. Upečeme na 160°C asi 25 minut.
-
Náplň : 1 šlehačka , 2 kostky tvarohu ,podle chuti xylitol nebo eritrytol a ušlehám
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů