Makové řezy bez mouky (pro diabetiky)

Romča

Lahodný lowcarb dezert bez mouky a cukru, vhodný i pro diabetiky.

Makové řezy bez mouky (pro diabetiky)

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 6 kusů
sůl 1 špetka
xylitol 2 lžíce
mléko sušené 50 g
mák mletý 5 lžic
skořice mletá 1 špetka
citrónová kůra 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
tvaroh měkký, kostka 2 kusy
xylitol, cukr březový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. 6 bílů + špetka soli - ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháme zlehka 3 lžíce xylitolu nebo eritrytolu , 4 lžíce sušeného mléka , 4 - 5 lžic mletého máku, špetku skořice, a citronovou kůru. Upečeme na 160°C asi 25 minut.

  2. Náplň : 1 šlehačka , 2 kostky tvarohu ,podle chuti xylitol nebo eritrytol a ušlehám

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů