MAKOVÁ ROLÁDA S "TŘESENÝM" MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Danula

Dlouhá léta jsem se bála byť jen pomyslet na to, že bych upekla roládu a jen tiše jsem obdivovala každého, kdo ji umotal. Dneska můžu kohokoliv, kdo o sobě a svých schopnostech pochybuje, uklidnit a povzbudit. Roláda je jeden z nejjednodušších způsobů, jak potěšit své blízké a uspokojit hosty. Tato je navíc rychlá, vcelku nenáročná na suroviny a velice efektní...

MAKOVÁ ROLÁDA S "TŘESENÝM" MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
cukr krystal 100 g
voda horká 3 lžíce
hladká mouka pšeničná 80 g
mák mletý 50 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
mandarinkový kompot 312 g
puding bez vaření, vanilka 1 kus
čokoláda hořká na vaření 30 g
máslo 1 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme celá vejce s cukrem do husté bílé pěny, po lžících zašleháme teplou vodu a poté už jen vařečkou vmícháme směs mouky, máku, soli a kypřícího prášku. Nalijeme na velký mělký plech vystlaný pečícím papírem a pečeme 15 minut na 170 stupňů.

  2. Ještě teplý plát pocukrujeme, překryjeme utěrkou a i s papírem volně srolujeme. Necháme vychladnout, poté rozmotáme, potřeme krémem a za současného odtraňování papíru opět srolujeme a navrch posypeme moučkovým cukrem.

  3. Všechny suroviny (a tím myslím kompot s ovocem i se šťávou, nic necedíme!) dáme do uzavíratelné nádoby a 30 vteřin "třeseme" nádobou do stran. V okamžiku, kdy neslyšíme žádné šplouchání, je krém hotový. Já ještě nakonec pocákala hotovou roládu čokoládou.

  4. Roládu můžeme bez problému ihned krájet a servírovat. :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů