
Krásný den 🍀🌞 @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 ml |
250 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. K bílkům dáme špetku soli a vymixujeme v tuhý sníh. Ke žloutkům dáme vlažnou vodou a vyšleháme do světlé pěny, přidáme mák, promícháme a poté po částech zamícháme sníh. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Po vyndání z trouby smotáme a necháme vychladnout.
-
Tvaroh, smetanu a sirup vyšleháme do krému. Natřeme na vychladlé těsto, posypeme borůvkami, pevně smotáme a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
18%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 906 kJ | 8 668 kJ |
Kalorická hodnota | 216 kcal | 2 072 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,7 g
2,04 g |
54,5 g
19,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,57 SVJ | 5,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
7,96 g |
175 g
76,1 g |
Bílkoviny | 8,42 g | 80,6 g |
Sůl | 0,238 g | 2,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů