Rádi snídate nebo jste snídáváli obilnou kaši a hledáte její nízkosacharidou variantu? Nabízím vám jeden snadný a rychlý recept z mandlové mouky, mletého máku a kokosového mléka.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 hrnky |
2 hrnky |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
3 lžičky |
3 lžičky |
6 lžic |
6 lžic |
1 kus |
1 kus |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
Postup přípravy
-
V malém kastrůlku důkladně rozmíchejte kokosové mléko (bez aditiv) s neodtučněnou mandlovou moukou, mletým mákem a lněným semínkem (oboje namelte čerstvě nebo po namletí uchovávejte v mrazničce) a vše krátce povařte do zhoustnutí.
-
Poté rychle a intenzivně zakvedlejte vejce a ještě krátce povařte. Kaši podávejte teplou a dle chuti posypanou drobným bobulovitým ovocem (nemusí to být jen maliny) a případně i mletou skořicí, nejlépe cejlonskou.
Makronutrienty
27%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 039 kJ | 3 902 kJ |
Kalorická hodnota | 248 kcal | 933 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
3 g |
38,4 g
11,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 3,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,8 g
11,7 g |
81,7 g
44 g |
Bílkoviny | 5,94 g | 22,3 g |
Sůl | 0,113 g | 0,424 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů