Dobrá bábovka u nás k nedělnímu obědu nesmí chybět. Tenhle recept na bábovku je osvědčený a vhodný pro keto, low carb i nízkosacharidovou dietu.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Cesto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
10 lžiček |
10 lžiček |
60 g |
60 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vyšľaháme bielka so štipkou soli.
V druhej miske vyšľaháme žĺtka s erytrinolom, pridame múku asi 5 alebo 6 lyžíc a kypriaci prášok.
Ak by bolo cesto husté stačí priliat trocha vody.
K zmesi zľahka primiešame bielky tak aby bolo cesto nadychane.
Cesto vylejeme do formy vymastenej kokosovými olejom.
Pečieme 20-25 minút na 180 stupňov.
Makronutrienty
22%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 772 kJ | 166 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 39,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,23 g
0,7 g |
1,56 g
0,151 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,723 SVJ | 0,156 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
3,02 g |
2,82 g
0,651 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 2,61 g |
Sůl | 1,18 g | 0,254 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů