Maková low carb bábovka
Dobrá bábovka u nás k nedělnímu obědu nesmí chybět. Tenhle recept na bábovku je osvědčený a vhodný pro keto, low carb i nízkosacharidovou dietu.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Fitness recepty
- Halloween
- Historické
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Silvestr
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Valentýn
- Vánoce
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 10 lžiček |
maková mouka | 60 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 10 g |
Postup přípravy
-
Vyšľaháme bielka so štipkou soli. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s erytrinolom, pridame múku asi 5 alebo 6 lyžíc a kypriaci prášok. Ak by bolo cesto husté stačí priliat trocha vody. K zmesi zľahka primiešame bielky tak aby bolo cesto nadychane. Cesto vylejeme do formy vymastenej kokosovými olejom. Pečieme 20-25 minút na 180 stupňov.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů