MAKOVÁ KYTIČKA s citronovo-višňovým krémem

lowfit_zuzi

Lyofilizované ovoce jsem si velmi oblíbila, protože zanechá ovocným plodům jak barvu, tak i specifickou chuť a vůni. Veškeré minerály, vitamíny a struktura ovoce zůstane neporušena. Ve své nízkosacharidové kuchyni toto ovoce používám často a lze ho jíst jen tak jako snack nebo jej využívat i do sladkého pečení. Tento lowcarb recept vyzkoušejte, chutná božsky :) Více mých receptů je zde https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

MAKOVÁ KYTIČKA s citronovo-višňovým krémem

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký tučný 250 g
vajíčka 3 kusy
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1,5 lžiček
erythritol, sukrin 3 lžičky
kokos sušený, strouhaný 2 lžíce
maková mouka 40 g
vanilkový extrakt 1 lžička
tvaroh měkký tučný 250 g
mascarpone 3 lžíce
erythritol, sukrin 1 lžička
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 4 g
citrónová kůra 1 lžička

Postup přípravy

  1. Smícháme tvaroh, vejce, sladilo a postupně přidáme zbylé ingredience. Formičky vymažeme máslem a vysypeme makovou moukou, poté do 3/4 nalijeme těsto. Pečeme cca 25 - 30 minut na 180 °. Po zchladnutí vyklopíme formičky a necháme vystydnout.

  2. Lyofilizované višně rozsekáme v sekáčku na prach a smícháme s tvarohem a mascarpone. Poté přidáme sladidlo, citronovou kůru a celý krém pořádně vymícháme. Zdobičkou na dorty naneseme krém na upečené kytičky a ozdobíme lyofilizovanými višněmi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů