MAKOVÁ KYTIČKA s citronovo-višňovým krémem
Lyofilizované ovoce jsem si velmi oblíbila, protože zanechá ovocným plodům jak barvu, tak i specifickou chuť a vůni. Veškeré minerály, vitamíny a struktura ovoce zůstane neporušena. Ve své nízkosacharidové kuchyni toto ovoce používám často a lze ho jíst jen tak jako snack nebo jej využívat i do sladkého pečení. Tento lowcarb recept vyzkoušejte, chutná božsky :) Více mých receptů je zde https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vajíčka | 3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1,5 lžiček |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
maková mouka | 40 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
mascarpone | 3 lžíce |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované | 4 g |
citrónová kůra | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Smícháme tvaroh, vejce, sladilo a postupně přidáme zbylé ingredience. Formičky vymažeme máslem a vysypeme makovou moukou, poté do 3/4 nalijeme těsto. Pečeme cca 25 - 30 minut na 180 °. Po zchladnutí vyklopíme formičky a necháme vystydnout.
-
Lyofilizované višně rozsekáme v sekáčku na prach a smícháme s tvarohem a mascarpone. Poté přidáme sladidlo, citronovou kůru a celý krém pořádně vymícháme. Zdobičkou na dorty naneseme krém na upečené kytičky a ozdobíme lyofilizovanými višněmi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů