Velmi lahodná a svěží, vhodná např. ke snídani či jako dezert ke kávě. I když obsahuje tvaroh, je lehká. 🙂
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Bábovka | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
120 g |
120 g |
70 g |
70 g |
30 g |
30 g |
250 g |
250 g |
rozehřátý a vychladlý panenský kokosový olej 50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 ml |
5 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Celá vejce s erythritolem a solí vyšleháme do pěny. Pak přišleháme olej s tvarohem, citrónovou kůrou a vanilkou. Nakonec rychle a krátce a už jen vařečkou vmícháme mouky smíchané s mákem a práškem do pečiva.
-
Těsto přendáme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca hodinu na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.
Makronutrienty
20%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 192 kJ | 515 kJ |
Kalorická hodnota | 285 kcal | 123 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,06 g
2,29 g |
3,91 g
0,989 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,906 SVJ | 0,391 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,4 g
9,08 g |
10,1 g
3,92 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 5,31 g |
Sůl | 0,478 g | 0,206 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů