Maková bábovka - LC

Laduš

Velmi lahodná a svěží, vhodná např. ke snídani či jako dezert ke kávě. I když obsahuje tvaroh, je lehká. 🙂

Maková bábovka - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 120 g
mák mletý 70 g
mouka kokosová 30 g
tvaroh měkký tučný 250 g
kokosový olej 50 g
erythritol, sukrin 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
citrónová kůra 1 lžíce
vanilkový extrakt 5 ml
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Celá vejce s erythritolem a solí vyšleháme do pěny. Pak přišleháme olej s tvarohem, citrónovou kůrou a vanilkou. Nakonec rychle a krátce a už jen vařečkou vmícháme mouky smíchané s mákem a práškem do pečiva.

  2. Těsto přendáme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca hodinu na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí). Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů