Maková bábovka - LC
Velmi lahodná a svěží, vhodná např. ke snídani či jako dezert ke kávě. I když obsahuje tvaroh, je lehká. 🙂
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Posvícení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mandlová mouka | 120 g |
mák mletý | 70 g |
mouka kokosová | 30 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
kokosový olej | 50 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
citrónová kůra | 1 lžíce |
vanilkový extrakt | 5 ml |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Celá vejce s erythritolem a solí vyšleháme do pěny. Pak přišleháme olej s tvarohem, citrónovou kůrou a vanilkou. Nakonec rychle a krátce a už jen vařečkou vmícháme mouky smíchané s mákem a práškem do pečiva.
-
Těsto přendáme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca hodinu na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí). Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů