Maková bábovka - LC
Krásně vláčná, lahodná a voňavá po citrónu je tato lowcarb bábovka...snídaně či dezert ke kávě. Děkujeme Ladě Michové za recept :)
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mandlová mouka | 150 g |
maková mouka | 50 g |
mák mletý | 50 g |
bílý jogurt smetanový | 150 g |
kokosový olej | 50 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
citrónová kůra | 1 lžíce |
vanilka lusk mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s erythritolem, přidáme citrónovou kůru, vanilku, olej, jogurt a důkladně zamícháme. Pak přidáme mouky a mák smíchané s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí).
-
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů