Maková bábovka - LC

Krásně vláčná, lahodná a voňavá po citrónu je tato lowcarb bábovka...snídaně či dezert ke kávě. Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Maková bábovka - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 150 g
maková mouka 50 g
mák mletý 50 g
bílý jogurt smetanový 150 g
kokosový olej 50 g
erythritol, sukrin 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
citrónová kůra 1 lžíce
vanilka lusk mletá 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s erythritolem, přidáme citrónovou kůru, vanilku, olej, jogurt a důkladně zamícháme. Pak přidáme mouky a mák smíchané s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí).

  3. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů