Maková bábovka - LC

Maková bábovka - LC

Krásně vláčná, lahodná a voňavá po citrónu je tato lowcarb bábovka...snídaně či dezert ke kávě.

Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s erythritolem, přidáme citrónovou kůru, vanilku, olej, jogurt a důkladně zamícháme. Pak přidáme mouky a mák smíchané s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí).

  3. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte