Krásně vláčná, lahodná a voňavá po citrónu je tato lowcarb bábovka...snídaně či dezert ke kávě.
Děkujeme Ladě Michové za recept :)
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s erythritolem, přidáme citrónovou kůru, vanilku, olej, jogurt a důkladně zamícháme. Pak přidáme mouky a mák smíchané s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí).
-
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.
Makronutrienty
22%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 302 kJ | 516 kJ |
Kalorická hodnota | 311 kcal | 123 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,5 g
1,94 g |
4,16 g
0,769 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,05 SVJ | 0,416 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,8 g
9,33 g |
10,6 g
3,7 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 4,42 g |
Sůl | 0,512 g | 0,203 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů