"Majonéza" ze zakysané smetany
Rychle připravená bezvaječná a méně kalorická alternativa k běžné majonéze, která chutná téměř stejně.
- 5m
- 3 porce
- jednoduché
- Americké
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Lchf, low carb
- Pomazánky
- Primal
- Přílohy
- Silvestr
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
zakysaná smetana | 125 g |
olivový olej panenský | 3 lžíce |
ocet jablečný | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 2 lžičky |
sůl | 6 špetek |
pepř černý mletý | 6 špetek |
Postup přípravy
-
Promíchejte všechny suroviny dohromady, podle chuti ještě dosolte a dopepřete. Poté použijte stejně jako běžnou majonézu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů