Mac and cheese

Kateřina Gallinová

Mac and cheese

Americká klasika, jenže trochu vylepšená - z poctivých surovin, s více bílkovinami a sice z těstovin, ale bez další přidané mouky.

Postup přípravy

  1. Nastroujte cheddar a mozzarellu nahrubo a promíchejte je. Pokud kupujete už nastrouhané, dejte větší pozor na složení, aby neobsahovaly přidaný škrob.

  2. V hrnci smíchejte mléko, smetanu, krémový sýr, sůl, hořčici a všechno koření. Za stálého míchání zahřívejte, až se krémový sýr rozpustí a omáčka začne vařit. Poté přidejte 3/4 nastrouhaných sýrů a nechte je také rozpustit.

  3. Mezitím v osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Poté je rychle a ledabyle sceďte, měly by zůstat trochu mokré. Pak je přidejte do hrnce se sýrovou omáčkou a důkladně promíchejte.

  4. Menší pekáček vymažte máslem a přesuňte do něj makaróny s omáčkou. Navrch rozprostřete zbytek nastrouhaných sýrů a pečte při 175 °C do zlatohněda, zhruba 30 minut. Mac and cheese podávejte horké.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte