Luxusní voňavé a vláčné tvarohové bábovky
Naprosto nejlepší tvarohové bábovičky. Voní po kardamonu a citronu, obsahují jen trochu krupice a tak jsou skoro bez výčitek:) Recept nadchne všechny:)
- 55m
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký tučný | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
jemná krupice, dětská krupička | 200 g |
máslo čerstvé | 100 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
kardamom mletý | 0,25 lžičky |
xylitol, cukr březový | 6 lžic |
citronová kůra sušená mletá | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Částí másla vytřeme a krupičkou vysypeme formu. Bílky oddělíme od žloutků. Vyšleháme tuhý sníh. Máslo necháme změknout a utřeme se žloutky, xylitolem a vanilkovým extraktem. Do hmoty vmícháme tvaroh a mletou citronovou kúru. Mouku smícháme s kypřícím práskem, kardamonem, špetkou soli. Pomalu vmícháme do tvarohové směsi. Na závěr opatrně zapracujeme tuhý bílkový sníh.
-
Vlijeme do formy na bábovičky nebo muffiny. Pečeme cca 40 minut na 180°C. Jakmile je špejle po vytažení suchá, bábovičky jsou je hotové.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů