Luxusní voňavé a vláčné tvarohové bábovky

Hela De

Naprosto nejlepší tvarohové bábovičky. Voní po kardamonu a citronu, obsahují jen trochu krupice a tak jsou skoro bez výčitek:) Recept nadchne všechny:)

Luxusní voňavé a vláčné tvarohové bábovky

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký tučný 500 g
vejce slepičí střední, m 5 kusů
jemná krupice, dětská krupička 200 g
máslo čerstvé 100 g
vanilkový extrakt 1 lžička
kardamom mletý 0,25 lžičky
xylitol, cukr březový 6 lžic
citronová kůra sušená mletá 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Částí másla vytřeme a krupičkou vysypeme formu. Bílky oddělíme od žloutků. Vyšleháme tuhý sníh. Máslo necháme změknout a utřeme se žloutky, xylitolem a vanilkovým extraktem. Do hmoty vmícháme tvaroh a mletou citronovou kúru. Mouku smícháme s kypřícím práskem, kardamonem, špetkou soli. Pomalu vmícháme do tvarohové směsi. Na závěr opatrně zapracujeme tuhý bílkový sníh.

  2. Vlijeme do formy na bábovičky nebo muffiny. Pečeme cca 40 minut na 180°C. Jakmile je špejle po vytažení suchá, bábovičky jsou je hotové.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů