Naprosto nejlepší tvarohové bábovičky. Voní po kardamonu a citronu, obsahují jen trochu krupice a tak jsou skoro bez výčitek:) Recept nadchne všechny:)
- 55m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
5 kusů |
5 kusů |
jemná krupice, dětská krupička 200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
6 lžic |
6 lžic |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Částí másla vytřeme a krupičkou vysypeme formu.
Bílky oddělíme od žloutků. Vyšleháme tuhý sníh.
Máslo necháme změknout a utřeme se žloutky, xylitolem a vanilkovým extraktem. Do hmoty vmícháme tvaroh a mletou citronovou kúru. Mouku smícháme s kypřícím práskem, kardamonem, špetkou soli. Pomalu vmícháme do tvarohové směsi.
Na závěr opatrně zapracujeme tuhý bílkový sníh.
-
Vlijeme do formy na bábovičky nebo muffiny. Pečeme cca 40 minut na 180°C. Jakmile je špejle po vytažení suchá, bábovičky jsou je hotové.
Makronutrienty
47%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 027 kJ | 998 kJ |
Kalorická hodnota | 246 kcal | 239 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,8 g
1,63 g |
21,2 g
1,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,18 SVJ | 2,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
7,62 g |
14,2 g
7,4 g |
Bílkoviny | 9,74 g | 9,46 g |
Sůl | 0,136 g | 0,132 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů