Porad sním o tom, jak asi chutnají těstoviny se "syrovou" omáčkou v jedné pražské restauraci - Incruenti
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
20 g |
20 g |
Těstoviny | |
170 g |
170 g |
Postup přípravy
-
Brambory si oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte je ve vode do změknuti. Mezi tim si mandle spolu s trochou vody rozmixujte opravdu na velmi jemno. Až budou brambory měkké, vodu slijte (nechte si část stranou v případě potřeby na zředěni omáčky), brambory přidejte do mixéru k mandlim a znovu mixujte.
-
Rozmixovanou směs přendejte zpět do hrnce na plotnu a prohřejte. Pokud bude omáčka moc hustá, přilijte vodu z brambor. Přidejte sůl a lahůdkové droždí. Podávejte třeba s kukuřičnými špagetami, které uvaříme dle návodu.
Makronutrienty
60%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 157 kJ | 2 994 kJ |
Kalorická hodnota | 277 kcal | 716 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,9 g
2,49 g |
82,5 g
6,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,19 SVJ | 8,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
1,09 g |
27,7 g
2,81 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 28,1 g |
Sůl | 0,249 g | 0,644 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů