Luxusní pistáciová bábovka s bezlaktózovým Jihočeským tvarohem MADETA - bez lepku, laktózy a sóji

Radka

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Luxusní pistáciová bábovka s bezlaktózovým Jihočeským tvarohem MADETA - bez lepku, laktózy a sóji

Kombinace bezlaktózového tvarohu, kokosu a matcha prášku je opravdu vděčná. Ingredience se krásně chuťově doplňují a výsledné bezlepkové pečivo i ozdraví - doplní o bílkoviny a minerální látky. Cukr můžete vyměnit o xylitol, ale pozor má vyšší sladivost, takže o 50 g cca méně, těsto se pak víc připéká...

Jinak zkouška zakoupené české moučné směsi EAT fit Univerzal, která má pěkné i nutriční hodnoty, obsahuje díky čiroku a pohance i vlákninu a minerální látky.

Jsem ráda, že se nám ten český trh rozrůstá, pomalu, ale jistě...

Postup přípravy

  1. Vejce s cukry a kůrou vyšleháme do světle žluté pěny, přilijeme olej s vodou a prošleháme, naposled přidáme do vaječné pěny tvaroh a šleháme cca 1 minutu. Zahřejeme troubu na spodní a dolní ohřev na 180°C.

  2. Ve vedlejší míse si smícháme mouku s kokosem, pudinkovým práškem, matcha práškem, solí a kypřidlem. Tuto smě přidáme k vaječné pěně a krátce prošleháme.

  3. Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 30 minut na 180°C, poté dopékáme na 170°C cca 20 minut, nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá bez drobečků. Pozor v silikonové formě zůstává střed dlouho syrový, je třeba bábovku péct delší dobu (60-65 minut) a při řádném propékání přikrýt alobalem, aby se shora nespálila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte