Vynikající nízkosacharidové housky nebo chcete-li, nízkosacharidové kaiserky. Toto low carb pečivo je vhodné i pro keto verzi nízkosacharidového stravování. Jsou moooc dobré, takové "celozrnné".
- 1h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
375 g |
375 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Do smoothie makeru dám slunečnicová semínka, Psyllium, k tomu sůl, kmín a prášek do pečiva. Rozmixuji na co nejjemnější mouku. Přidám makovou mouku a dobře promíchám. Nakonec přidám vajíčko a tvaroh a směs prohnětu. Chviličku počkám než si Psyllium nasaje přebytečnou vlhkost a potom vytvaruji 6 housek.
-
Peču asi půl hodiny na 150 stupňů potom zvýším na 200 a nechám dokud nejsou zespodu růžové - čas bohužel nevím. Při šesti kusech je velikost houstičky asi jako klasická kaiserka.
Makronutrienty
21%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 023 kJ | 1 218 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 291 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,16 g
2,33 g |
9,71 g
2,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,816 SVJ | 0,971 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
4,53 g |
21,2 g
5,39 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 14,7 g |
Sůl | 1,8 g | 2,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů