Luxusní kokosky
- 1h
- 40 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 200 g |
cukr moučka | 450 g |
kokos sušený, strouhaný | 250 g |
ocet vinný bílý | 1 lžíce |
citrón | 1 kus |
marmeláda meruňková, džem | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dotuha jsem si vyšlehala bílky s cukrem a dala jsem nad páru. Přidala jsem marmeládu a pořád jsem šlehala, až byla hmota horká. Po vyjmutí z lázně přidat kokos, ocet a citronovou kůru. V případě potřeby dosypat kokos.
-
Dát do zdobícího sáčku a stříkat hromádky. Špičky kokosek se dají zploštit prstem namočeným ve vodě. Pečeme velmi pomalu na 140-150 st. 20-30 minut podle trouby. Materiálu je opravdu hodně, měla jsem toho plnou zadělávačku.
-
Spodek kokosky je klasické linecké kolečko a krém na slepování máslový čokoládový a doprostřed krému pod kokoskou jsem dala pikantní červenou marmeládu. Spodky polévat v čoko.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů