- 1h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
450 g |
450 g |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dotuha jsem si vyšlehala bílky s cukrem a dala jsem nad páru. Přidala jsem marmeládu a pořád jsem šlehala, až byla hmota horká. Po vyjmutí z lázně přidat kokos, ocet a citronovou kůru. V případě potřeby dosypat kokos.
-
Dát do zdobícího sáčku a stříkat hromádky. Špičky kokosek se dají zploštit prstem namočeným ve vodě. Pečeme velmi pomalu na 140-150 st. 20-30 minut podle trouby. Materiálu je opravdu hodně, měla jsem toho plnou zadělávačku.
-
Spodek kokosky je klasické linecké kolečko a krém na slepování máslový čokoládový a doprostřed krému pod kokoskou jsem dala pikantní červenou marmeládu. Spodky polévat v čoko.
Makronutrienty
72%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 481 kJ | 370 kJ |
Kalorická hodnota | 354 kcal | 88,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
52,7 g
46,8 g |
13,2 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,27 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
14,6 g |
4,04 g
3,64 g |
Bílkoviny | 3,84 g | 0,96 g |
Sůl | 0,114 g | 0,029 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů