Vegánska polievka z fazulovych luskov je výborná ako predjedlo, ale ak k nej pridáme opečený chlieb tak zasýti aj ako hlavné jedlo.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
3 kusy |
3 kusy |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 250 g |
250 g |
500 ml |
500 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 2-3 cm veľké kusy a
aj s luskami dáme variť do vody.
-
Varíme kým nezmäknú a potom pridáme smotanu a olej a ochutíme,
necháme prevrieť a odstavíme.
-
Polievku necháme pod pokrievkou odpočívať ešte 10 minút, aby sa chute prepojili.
Makronutrienty
55%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 360 kJ | 851 kJ |
Kalorická hodnota | 85,9 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,3 g
2,03 g |
19,6 g
4,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,83 SVJ | 1,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,9 g
1,92 g |
13,9 g
4,54 g |
Bílkoviny | 1,03 g | 2,44 g |
Sůl | 0,127 g | 0,301 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů